Floranet

KONOPLJINO OLJE

26. februar 2018

KONOPLJINO OLJE – (Cannabis sativa) Zapisi o uporabi konopljinega olja so se prvič pojavili že na Kitajskem pred skoraj 6000 leti. Konopljino olje je pridobljeno s hladnim stiskanjem semen jedilne konoplje. Pridelano je iz industrijske konoplje Cannabis sativa, ki vsebuje zgolj minimalne vrednosti THC in tako ne deluje psihoaktivno. Olje vsebuje približno 80 % esencialnih maščobnih kislin. Od tega 55 % linolne kisline ali omega 6, 22 % alfa linolenske kisline ali omega 3 ter 1-4% gama linolenske kisline(GLA), ki je pomembna za imunsko odpornost in zdravljenje kožnih bolezni. Omega 3 in omega 6 maščobne kisline je moč najti tudi v drugih živilih, vendar ima konopljino olje pomembno prednost – razmerje nenasičenih maščobnih kislin je 3 : 1., torej se najbolj približa razmerju človeka. Razmerje 3 : 1 priporoča tudi Svetovna zdravstvena organizacija. GLA v olju kožo ščiti in preprečuje izgubo vode v telesu, pospešuje regeneracijo na celični ravni. Zmehča in pomirja, izboljša elastičnost ter upočasnjuje staranje kože. Konopljino olje se priporoča pri lajšanju težav suhe, razpokane in luskaste kože. Raziskave so pokazale, da vzrok suhe kože tiči v pomanjkanju esencialnih maščobnih kislin. Le- te lahko nadomestimo s kozmetičnimi izdelki, ki vsebujejo omega 6 maščobe Še posebej pozitivno vpliva na artritis, diabetes, luskavico, vnetje sklepov, osteoporozo, alergije, nevropatijo in simptome, povezane s pred menstrualni sindrom (PMS), pri suhi, aknasti, razpokani koži, preprečuje strjevanje krvi in s tem posledično nastanek krvnih strdkov, pospešuje zdravljenje opeklin in lažjih kožnih obolenj, kožo stimulira in hidrira. Konopljino olje pripomore k povečanju melanina in tako ščiti kožo, z naravnimi neobdelanimi sestavinami, spodbuja obnovo in njene naravne funkcije.

« nazaj
« nazaj na seznam