Splošni pogoji poslovanja E-tržnica

 

Splošni pogoji spletne trgovine E-tržnica so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Spletno trgovino-posredništvo »E-tržnica« upravlja podjetje e-tržnica d.o.o., Viška cesta 4, 1000 Ljubljana, matična številka: 8508461000, davčna številka: 68157797, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju E-tržnica).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje E-tržnice in pravice, ter obveznosti uporabnika. Uporabnika - kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila) in je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Pridržujemo si pravico, da v primeru morebitnih zlorab, ki omogočajo programsko podprto oddajanje naročila, le to zavrnemo.

 

REGISTRIRANI UPORABNIKI (prodajalci)

Registrirani uporabnik je lahko oseba katera se ukvarja z kmetijsko dejavnostjo ali opravlja dodatno dejavnost na kmetiji in ima KMG-MID številko, zadruga, s.p., d.o.o., ali katerakoli druga oseba z registrirano dejavnostjo v republiki Sloveniji. Le ta ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

 

KUPCI

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, glede na podatke posredovane ob registraciji ali oddaji naročila.

 

PODPORA

Naročila od vnosa do nakupa ureja program, vodi celoten postopek trgovanja, komunikacijo z dobavitelji….seveda pa za podporo skrbi ekipa E-tržnice, katera vam bo z veseljem priskočila na pomoč v najkrajšem možnem času.

Kontaktirajte nas na: podpora@e-trznica.si

 

NAROČILA

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko E-tržnica kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Kakršno koli spreminjanje naročila kasneje ni več mogoče in so vse cene ter pogoji prodaje fiksni. Pogoji veljajo enako za kupca in za E-tržnico.

Kupoprodajna pogodba (prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku. Sprejeta naročila so nepreklicna.

Naročilo bo proizvajalec dostavil na vaš naslov najkasneje v 8 dneh po potrditvi prejema naročila.

 

NAČIN PLAČILA

-       preko spletnega plačila s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, MasterCard®, Visa, Visa Electron, American Express, BA Maestro, Diners club)

-       z nakazilom po ponudbi/predračunu

-       Z gotovino ob prevzemu blaga

 

IZDAJA RAČUNA

Prodajalec izda račun za naročene izdelke in ga skupaj z izdelki pošlje kupcu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

 

CENE

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

 

ODSTOP OD POGODBE, VRAČILO BLAGA, VRAČILO PLAČILA

Kupec ima pravico, da v 15 dneh od prejema blaga ponudniku na e-naslov : info@r-trznica.si sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku/podjetju v 15 dneh po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeno, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupcu bomo opravljena plačila vrnili takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na pisno sporočeni TRR kupca.

V skladu s 5. odstavkom 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov kupec nima pravice do odstopa od pogodbe (nakupa), če gre za izdelek-naročilo, izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam.

 

DOSTAVA

Vsa naročila dostavlja družba GLS na celotnem področju republike Slovenije. 

 

ELEKTRONSKA POŠTA

Uporabnik z registracijo soglaša, da lahko upravitelj pri komunikaciji uporablja elektronsko pošto, pri čemer le ta vključuje najmanj posredovanje naslednje e-pošte:

-       potrdilo, da je bilo naročilo uspešno oddano

-       potrdilo, da je naročilo v fazi izvedbe

-       obvestilo, da je bilo naročilo oddano dostavni službi


VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Za potrebe poslovanja in procesiranja naročil hranimo sledeče uporabnikove podatke ob oddaji naročila:

-          Ime in priimek,

-          Naslov, poštna številka, kraj,

-          Elektronski naslov,

-          Telefonska številka,

-          ter ostale podatke potrebne pri oddaji naročila

Za točnost podatkov, ki jih uporabniki vnesejo, ne odgovarjamo.

Vsi omenjeni podatki se na strežniku shranjujejo trajno in v šifrirani obliki.

Podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne predajamo nepooblaščenim osebam. Dostavnim službam se posreduje le naslov za dostavo.

 

AVTORSKE PRAVICE

Objavljene vsebine in tehnologije so last e-tržnica d.o.o. Med avtorska dela sodijo vsi deli programske kode, vsa programska arhitektura, grafični elementi ter drugi avtorski elementi, ki jih zaradi narave ni potrebno označevati z oznakami avtorsko zaščiteno. Zaščitena je tudi struktura, kot posamezne idejne rešitve. Vsakršno kopiranje, posnemanje in razširjanje brez vednosti e-tržnica d.o.o. je prepovedano.

Uporabnik z objavo svojih vsebin dovoljuje e-tržnica d.o.o. in vsem ostalim ogled teh vsebin brez omejitev v okviru javnih knjižnic, kategorij in ostalih funkcij portala ter e-posredovanje.

 

DOVOLJENJE ZA UPORABO

Uporabniki lahko vsebine in storitve uporabljajo skladno z zgoraj navedenimi pogoji.

Pri tem je izrecno prepovedano:

-       vsako kopiranje, distribuiranje, spreminjanje vsebin ali njihovo razširjanje na kakršenkoli drug način, razen kopiranja rezultatov za osebno uporabo,

-       spreminjanje ter vključevanje spletne strani v drugo spletno stran, prodaja ali nadgradnja dela ali spletne strani v celoti,

-       kraja ali kopiranje baze podatkov delno ali v celoti,

-       posnemanje in izvajanje dejavnosti, ki bi škodovale ugledu, delovanju in/ali uporabi spletne strani in/ali upravitelja,

-       uporaba avtomatskih poizvedb oziroma uporaba avtomatiziranih sredstev (kot so žetveni programi, roboti, pajki ali strgala), ki avtomatsko pridobivajo podatke s spletne strani ali na drugačen način avtomatsko posegajo ali komunicirajo s spletno stranjo, razen za spletne iskalnike Google, Najdi.si, , Yahoo in Bing,

-       uporaba računalniških kod, škodljivih programov ali česar koli, kar bi lahko motilo, onesposobilo ali škodovalo tej storitvi, ponudniku storitve ter njegovi programski in strojni opremi

-       ter uporaba storitve, ki je v nasprotju z veljavno zakonodajo in javnim redom.

 

Košarica

Zapri